Španělská inspirace

zde máte možnost ochutnat španělský svět

Anteayer preparamos mejillones. Llegaron muy bien frescos y no me sentí muy bien al enterarme de que se meten en el agua herviente vivas. Sin embargo, lo difrutamos y pasamos una noche fenomenal con ellos, unas copitas de vino y juegos de mesa ;) Compramos un kilo de ellos así que nos quedó algo para el día siguiente y, por...

Corona**

02.03.2021

¿Qué se te ocurre cuando se dice corona? Co tě napadne, když se řekne [korona] ?

Láká Vás španělština? Přemýšlíte, že se ji začnete učit? Tak si nejdříve odpovězte si na pár následujících otázek. Určitě Vám to pomůže správně se rozhodnout a vybrat si ten nejlepší kurz pro Vás;)

Možná jste to už také slyšeli. V Česku vznikla nová turistická trasa vedoucí napříč celou republikou. Vznikla propojením dílčích turistických tras a vede především přes hory a neobydlená místa, neboť skupina nadšenců, která ji vytvořila miluje divokou přírodu.

Před pár dny jsme viděli úžasný a hlavně vtipný film Na Hromnice o den více, jehož hlavním hrdinou je Bill Murray. Su protagonista es Bill Murray. Film už je to docela starý, nicméně, mě inspiroval k tomu, abych se podívala, co to ty Hromnice vlastně jsou. Me inspiró a ver qué es la Candelaria. No a zjistila jsem,...

Možná jste si už všimli, že nově mají články na stránkách označení hvězdičkami. Co to znamená a jak se v nich orientovat?

En la wiki encontré que la Navidad es una de las festividades (svátky) más importantes del cristianismo (křesťanství) que nos conmemora (připomíná) el nacimiento (narození) de Niño Jesús en Belén y que se celebra el día 25 de diciembre.

¿ te preguntas qué cuestión más rara? ¿Y por qué deberías meterte en agua fría, además, con el frío que hace fuera? ¿ Que necesitas más bien una ducha calentita? Že potřebuješ hezky teplou spršku? jj, úplně ti rozumím, taky to tak mám. Yo lo tengo igual. Pero la verdad es que ayer vi una discusión sobre el método de...

Znáte aplikaci quizlet? Už jste o ní slyšeli? Je to platforma, kde Vám může Váš učitel, ale i Vy zapisovat slovíčka, které si pak hravou formou opakujete a tak se zcela přirozeně učíte. Je to skvělý způsob, jak se učit a já bych Vás dnes ráda celým, téměř celým :), programem provedla.