Španělská inspirace

zde máte možnost ochutnat španělský svět

Sacacorchos**

30.10.2020

Dnes mám pro Vás naprosto úžasná slova. Vznikla složením dvou slov, jako třeba sacacorchos neboli vývrtka. Vývrtka vznikla ze slov sacar (vytáhnout) a corcho (korek). Sacacorchos je tedy něco, čím vytahujete korek. Vývrtka!

Když jsem před časem, a není to tak dávno, tvořila svoje nové webové stránky, přemýšlela jsem, jakou zvolit úvodní fotku... jaký je teď vlastně můj vztah ke španělštině? Po více než 20 letech už není stejný jako dřív, prošel dost proměnou, už Španělsko pro mě není země zaslíbená, a po zkušenostech vím, že všude je chleba o dvou...

sí, un día soleado de setiembre nos casamos. Siempre pensaba que la boda es solo un día pero no, es un gran proceso...jj, svatba to je velký proces. Todo empezó con la decisión de casarnos, rozhodnutím vzít se. Bueno, y antes, con el deseo de casarme. Creo que originalmente fue mi deseo que expresé por primera vez en una...

En el otoño todo se pone de colores. Las hojas de árboles cambian de color y todo se pone más colorado, alegre, interesante... Aunque la naturaleza es preciosa en cada estación del año.

Knížku napsanou panem Wernerem, který píše Vám, a neví, jak Vás má oslovovat, zda vykat či tykat, a proto to vyřešil šalamounsky a nazval Vás VyTy? Pro velký úspěch vyšla i druhá nazvaná Holidays for Vittie. A v čem spočívá její kouzlo?

Dlouho jsem přemýšlela nad názvem svého webu, Španělštinu přes Skype už jsem mít nechtěla, už to nevyjadřovalo tu pravou podstatu mých lekcí. Čas ubíhal, ale spěch nebyl. Byl teprve únor a vybranou kapacitu jsem měla až do června.